Barion Pixel

“Helyezd a fókuszt oda, amit tudsz irányítani” Al Ghaoui Hesna

Az Úton önmagad kihívás áprilisi témája az ÖNISMERET, a harmadik hét fókusza a félelmeink leküzdésén és a rugalmas hozzáálláson van, amik elengedhetetlenül fontosak ahhoz, hogy tovább haladjunk az utunkon a kitűzött célok felé. 

Honnan lehet bátorságot meríteni, és magunk mögött hagyni a félelmeinket? Mi segít a továbblépésben, és hogyan tudjuk könnyebben átugrani az elénk kerülő akadályokat? Az utunk során – legyen ez önismereti vagy bármilyen –  nem kerülhetők el a kudarcok és a nehéz helyzetek, de hogyan lehet ezekhez rugalmasabban hozzá állni, hogyan tudjuk elérni, hogy ne megbénítson minket egy szituáció, hanem hozzátegyen a fejlődésünkhöz? 

Ebben lesz ma a segítségünkre vendégünk, Al Ghaoui Hesna Prima Primissima díjas újságíró, szerkesztő, riporter, a Holli, a hős és a Félj bátran című könyv szerzője.

Hesna weboldala: https://hesna.hu/
Hesna podcastja: Bátorságlabor

Rezilienciával kapcsolatos kérdőív, amiről az adásban is szó van: https://tinyurl.hu/KojV/

Ezek a kérdések is elhangzanak:

  • Miből és hogyan lehet bátorságot meríteni, amikor egy nehezebb szakasza van az életünknek? 
  • Félelem – alapvetően egy negatív érzés, hogyan tudjuk a javunkra fordítani? Hogyan kezeljük a félelmeinket, hogy ne hassanak ránk bénítóan? 
  • Meddig van helye a negatív megélésnek, az önsajnálatnak, mikor kell erőt vennünk magunkon, és nagy levegőt véve tovább menni? 
  • Kudarcok és nehéz helyzetek – hogyan lehet őket jól kezelni? 
  • Rugalmasság – mennyire tanulható, mennyire velünk született, és miért fontos, hogy rugalmasak legyünk?
  • Miről szól a reziliencia?

Elindult az Úton önmagadhoz kihívásprogram! Különleges havi témák, izgalmas heti feladatok, szakértői segítség, érdekes beszélgetések, játékos felépítés, mindez pedig egy támogató zárt csoportban. Tarts velünk, csatlakozz te is ehhez az önfejlesztő, inspiráló közösséghez!

Tarts velünk az úton kéthetente csütörtökön!

Hallgasd meg ezt a Nők az úton podcast adást itt a weboldalon, a Youtube-on, vagy azon a podcast lejátszón, ahol a legkényelmesebb neked: AnchorApple PodcastSpotifyGoogle podcast, stb.

SZÓLJ HOZZÁ A TÉMÁHOZ!