Barion Pixel

Nők az úton – Mit jelent az, ha az utunkon vagyunk? | 1. rész

Nőként az utunk keresztülhalad számtalan élethelyzeten és szerepen, és közben bőven szükségünk van munícióra, gondolatébresztőkre, megerősítésekre, hogy más is van hasonló helyzetben, illetve másnak milyen megoldókulcsai vannak. Csevegünk, mint két barátnő egy csésze kávé (vagy épp egy pohár bor) mellett. Moderálás nélkül, néha bakizva, de lelkesen, érdeklődve, őszintén, ítéletmentesen, kíváncsian. Ez az első adás.

női szerepek | 21. század | szerpentin | Carol S. Dweck | önmegvalósítás | célok | akadályok | kreatív szemléletmód | megerősítés | rugalmasság | vizililiom-hasonlat | egyensúlyozás

Egy frankfurti repülőjáraton született meg ennek a podcastnak az ötlete 2018 január végén, amikor a CreativeWorld-re utaztunk egy kicsit inspirálódni. A lelkes ötletelést hamarosan tervek, majd tettek követték, és már túl vagyunk az első felvételeken, kész a honlap, bemutatkoztunk az RTL klub reggeli műsorában és már készítjük a következő adásokat, hívjuk meg a vendégeket. Pedig egy hónap sem telt el, de ha jó úton jársz, akkor gőzerővel haladnak a dolgok. A mi útjaink egyértelműen egymásba ágaztak és reméljük, hogy ti is csatlakoztok hozzánk. Menjünk együtt!

De mit is jelent az, hogy az utunkon vagyunk?

Esetünkben azt, hogy azzal foglalkozunk, amit igazán szeretünk, megvalósítjuk a saját elképzeléseinket, miközben értéket teremtünk és hatással vagyunk másokra is. Persze ez az út nem mindig könnyű. Sőt! Azzal, hogy ennyire belevetjük magunkat a sűrűjébe, sokkal több terhet veszünk a nyakunkba. Ráadásul ez az út nem kényelmes egyenes szakaszokból áll, telehintve bolyhos vattapamacsokkal, amelyeken élvezet lépdelni, hanem sokszor fárasztó és izgalmas szerpentín, amely tele van meredek kanyarokkal, lejtőkkel, hegyekkel, murvával megszórva… de kitartunk és megyünk, haladunk előre, mert rendben vagyunk vele. Tudjuk, hogy ezt vállaljuk és a nehézségek ellenére is önazonosnak, magunknak valónak érezzük az utat.

És miért pont nők?

Elsősorban mert mi magunk is nők vagyunk, a harmincas és negyvenes korosztályt képviseljük. Rengeteg olyan érdekes, izgalmas, inspiráló téma érdekel minket, amely a hozzánk hasonló nőket is, így gondoltuk, hogy akkor nem csak egymással beszélgetünk róla, hanem nyilvánosan, ráadásul néha szakértő vendégek bevonásával.

Igazából veled beszéljük meg, aki szintén az utadat járod, és szintén hasonló dolgok érdekelnek: sikerek, kudarcok, időbeosztás, karrier, félelmek, játszmák, vállalkozás, énidő…

Nőként az utunk keresztülhalad számtalan élethelyzeten és szerepen, és közben bőven szükségünk van munícióra, gondolatébresztőkre, megerősítésekre, hogy más is jár hasonló cipőben, illetve kíváncsian hallgatjuk, hogy másnak milyen megoldókulcsa van különböző helyzetekre. Inspirálódni szeretnénk és közben mi is inspirálni, de nem piedesztárról, hanem emberien. Csevegünk, mint két barátnő egy csésze kávé (vagy épp egy pohár bor) mellett. Moderálás nélkül, néha bakizva, de lelkesen, érdeklődve, őszintén, ítéletmentesen, kíváncsian.

Tarts velünk, menjünk együtt az úton!

Útravaló a mai adásból:

Minden adásban kiemeljük, hogy mi mit viszünk magunkkal útravalóként az adott témából, illetve számodra is adunk egy feladatot vagy felteszünk egy kérdést, amellyel bevonunk a beszélgetésbe. Íme a mai konklúzió:

Nem egy könnyű élet receptje, ha rajta vagyunk az utunkon, viszont egy izgalmas, érdekes, és önazonos életé. Gondolkodj el rajta, illetve oszd meg velünk, hogy te vajon az utadon vagy-e illetve mit jelent számodra ez a kifejezés, hogy úton lenni?

Kíváncsiak vagyunk Rád, szólj hozzá a témához a bejegyzés alatti kommentfalon!

 

A podcast adást meghallgathatod itt az oldal tetején vagy a Soundcloudon, illetve megnézheted az alábbi videón is.

 

SZÓLJ HOZZÁ A TÉMÁHOZ!