Barion Pixel

Önértékelésünk változása szülés után | Vendég Szokoli Bernadett, coach

Megdöbbentő, hogy a nők 68 százaléka önértékelési problémával küzd gyermekvállalás után. Nézzük, hogy milyen formában jelenik ez meg, és mit tehetünk a jobb megélés reményében? Vendégünk Szokoli Bernadett, business coach.

Ahogy megszületik a gyermekünk, hirtelen minden megváltozik körülöttünk, méghozzá olyan mértékben, ahogy előtte el sem tudtunk képzelni. Mindenhol ömlik ránk az elvárás (főleg a közösségi médiából), hogy tökéletes anyák legyünk, pedig nem kell annak lennünk, nem is lehetünk, elég csak elég jó anyának lenni, miközben az újonnan felvett anyai szerepünk mellett a többi szerepünket is megtartjuk (feleség, dolgozó nő stb.) De vajon hol húzódnak szerepeinket elválasztó határok és hogyan lehet közöttük egyensúlyozni? Hogyan lehet megbirkózni a ránk zuhanó önbizalomhiánnyal, amelyet okozhat a bevételkiesés, a testünk megváltozása, a felelősség megnövekedése?

Erről beszélgetünk a mostani adásban, amelyben mind a gyermekes, mind a gyermektelen női nézőpontot képviseljük. Hallgass minket és köszönjük a visszajelzéseket! 🙂

Ez is elhangzik az adásban:

“Nekem olyan kisfiam van, aki mindent egy kicsit később csinált, mint a többiek, így a játszótéri licitversenybe be sem tudtam szállni…”

“Az önbizalomvesztéshez az is hozzájárul, hogy teljesen kiesünk a szakmai múltunkból.”

“A szülés utáni első félév egy nagyon bezárt időszak és utána nehéz nyitni.”

“El kell tudni választani, hogy a gyermek sikere az nem az én sikerem.”

“Ez egy másik életszakasz, amelyben olyan tulajdonságainkat bontakoztathatjuk ki, amelyre eddig nem volt lehetőségünk.”

“Nagyon fontos az önértékelésünk visszaépítéséhez, hogy tudjunk magunkkal foglalkozni.”

“Merjünk önmagunk lenni, bármilyen szerepben is vagyunk!”

 

Mindenképpen hallgasd meg a legújabb Nők az úton podcast adást azon a csatornán, ahol a legkényelmesebb neked: Anchor, Apple Podcast, Spotify, Google podcast, stb.

Szokoli Bernadett weboldala: szokolibernadett.hu

SZÓLJ HOZZÁ A TÉMÁHOZ!