Barion Pixel

“Szeretném lehozni az embereket arról az elérhetetlen művész polcról!” – Vendég Ott Anna

“Olvass!” – olvasható Ott Anna tetoválásán és minden cselekedetében ez a mondat vezérli, valamint a TEDxWomen egyik előadójaként a bátorság, komfortzóna témáját is a könyveken keresztül közelíti majd meg. Egy igazi kultúrinfluencerrel, Ott Annával beszélgetünk, aki a Hadik művészeti vezetőjeként, a Hadik Brunch megálmodójaként és a Margó Extra programsorozat szerkesztőjeként, a Société Budapest irodalmi programjainak felelőseként aktívan pezseg a mai kultúrközegben. Elmeséli, mit jelent számára az olvasás, a kultúra és az irodalom, és hogy milyen kultúrmisszót vállalt, amellyel nyomot szeretne hagyni a világban.

Ez is elhangzik az adásban:

“Akiket olvastam korábban sok évig, azokkal ma együtt dolgozom. Azt hiszem ez a varázslat az én munkámban.”

“Azt hallottam én is egész gyerekkoromban, hogy ebből nem lehet megélni. Ki hallott már olyat, hogy valaki szeret olvasni és ez lesz a munkája, amiből majd megél?!

“Ha valaki megérzi annak az ízét, hogy az olvasás kiránt a hétköznapokból, el lehet menekülni kicsit a valóságból, kapaszkodót ad, megfogja a kezed egy-egy szöveg… és tök jó lenne, ha ezt minél több ember átélné.”

“A könyv számomra egy kicsit páncél is, hiszen ha belegondolunk, ott van a szemünk, az arcunk előtt valami, ami eltakar. Most azt (is) tanulom, hogy kell ezt a páncélt letenni, kinézni a lapok közül, és elhinni, hogy nem csak egy passzív olvasója legyek a történeteknek, hanem aktív alakítója a saját történetemnek.”

“Amit én nagyon szeretek a munkámban az az, hogy megmutatni ezeknek az általunk nagyra tisztelt művészembereknek a valódi, emberi arcát, lehozni őket arról az elérhetetlen művészpolcról, amit ők sem szeretnek feltétlenül, hogy a verset vagy a képzőművészetet nem lehet érteni. Itt emberek vannak, akik ugyanúgy sárga csekken fizetik be a számláikat, mint mi.”

A Szikra magazinblogon is olvashatsz Annával egy interjút: https://365letszikra.hu/konyvek-ott-anna-olvass/

Tarts velünk az úton és hallgasd meg ezt a Nők az úton podcast adást itt a weboldalon, vagy azon a csatornán, ahol a legkényelmesebb neked: Anchor, Apple Podcast, Spotify, Google podcast, stb.


Ott Anna Instagram profilja: https://www.instagram.com/ottanna/


A Nők az úton is médiapartnerei a TEDxLibertyBridgeWomen eseménynek, így december 14-én mi is ott leszünk a konferencián, ahol élőben is beszélgetünk az előadókkal, amelyet a TedxWomen Instagram oldalán követhettek, vagy találkozzunk a helyszínen. Jegyek elérhetők itt: https://tixa.hu/TEDxLBW_BatorXBrilians

 

SZÓLJ HOZZÁ A TÉMÁHOZ!