Barion Pixel

Kézművesből vállalkozó. Beszélgetés Panyi Zsuzsival 2. rész

Panyi Zsuzsi iparművész 2007-ben kezdett bele az üvegékszer készítésbe, ma pedig már többezres követőtáborral rendelkezik, és rengetegen imádják a panyizsuzsi stílust. A saját tapasztalatait aktívan visszaforgatja a közösségébe, amellyel kézműves alkotókat segít a vállalkozóvá válás útján. Erről beszélgettünk Zsuzsival, akivel van egy korábbi adásunk is.

mákgubó | kézműves | vállalkozások | sikeres cég 

A Mákgubó iparművészeknek és kézműveseknek segít a vállalkozásuk menedzselésében, fejlesztésében, anélkül, hogy az alkotói szabadságukat korlátozná. Panyi Zsuzsi elmeséli, hogyan kezdte ő és miben tud a saját példáján keresztül segíteni.

Az évek alatt rengeteg fantasztikus művészt ismertem meg, akik minőségi, gyönyörű kézműves termékeket állítanak elő. De láttam, hogy másik munkát kell mellette csinálniuk, hogy megéljenek, sokszor olyat, amit nem szeretnek. Szomorúan hallgattam, hogy nem tudnak továbblépni, nem tudják elindítani vagy beindítani a céget. Ilyenkor mindig egy mákgubót láttam magam előtt, ahogy bent zörögnek a mákszemek, és nem tudnak kitörni!

Milyen hibákat vétenek a kezdő vállalakozók?

Elsősorban az árazással vannak problémák, mert sokan alulárazzák a termékeiket, de van bőven hiba. Erről is szó lesz a podcastban.

Mindenképpen hallgasd meg a legújabb Nők az úton podcast adást egy kis inspirációért. Akár itt az oldal tetején, vagy az iTunes-ban, Achor-on, Soundcloudon, esetleg  Youtube-on.

Íme Panyi Zsuzsi Mákgubó oldala és Instagram oldala.

SZÓLJ HOZZÁ A TÉMÁHOZ!