Barion Pixel

Időmenedzsment elfoglalt nőknek. Vendég C. Szabó Helga

“Miután megszülettek az ikrek, nagyon gyorsan rákényszerültem arra, hogy döntéseket hozzak, prioritásokat állítsak fel, hogy nemet mondjak. Innentől elkezdett érdekelni, hogyan lehet összeegyeztetni a sokfelé ágazó munkát a bővülő családdal, a női szerepekkel” – mondja C. Szabó Helga, az Időmenedzsment elfoglalt nőknek című könyv írója. Vele beszélgettünk erről az igen komplex témáról.

„Elsőre ikreket kaptam. A vállalkozási mentorom szerint ez fontos dolog. Most már én is azt gondolom, hogy az, legalábbis abból a szempontból, hogy viszonylag gyorsan rákényszerültem arra, hogy hatékonyan osszam be az időm…. hogy elengedjek dolgokat (amiket friss anyaként tökéletesen akarunk csinálni), hogy prioizáljak (ha az egyik önveszélyes helyzetben van, azt mentsem :)), hogy nemet mondjak… Aztán ez a dolog beszippantott, és elkezdtem ebbe az irányba képezni magam. Mire úton volt a harmadik már többrekesznyi időmenedzsmentről szóló szakirodalmon rágtam át magam, arra keresve a választ, hogy hogyan lehet összeegyeztetni a munkát és a családot.

Sehogy – legalábbis közel sem úgy, ahogy a média ezt sulykolja. Ebből a tonnányi szakirodalomból az első felismerésem az volt, hogy jééé! Ezeket a könyveket 90%-ban férfiak írták. Ezekben a  könyvekben pedig többnyire hihetetlen szuper és látszólag könnyedén hasznosítható trükkök, tippek, módszerek vannak felsorolva arra vonatkozóan, hogyan is lehetünk hatékonyabbak a munkánkban. A nap 9-től 5-ig tartó intervallumában. És mi lesz a több idővel… a 9 előtti órákkal és az 5 utániakkal? Azok elveszhetnek a szürke ködben? Kicsit sem, így úgy gondoltam, hogy ezt megmutathatom és megírhatom; hogy egy nő, egy családanya hogyan próbálhatja jobban beosztani az idejét, a 9 előtti és az 5 utáni órákban is. 

Ezért született a könyv is…”

Tarts velünk az úton és hallgasd meg ezt a Nők az úton podcast adást itt a weboldalon, vagy azon a csatornán, ahol a legkényelmesebb neked: Anchor, Apple Podcast, Spotify, Google podcast, stb.


Könyv: https://timehack.hu/

Az adásban elhangzott eszközök, linkek:
Toogl – ez projektek mérésére alkalmas applikáció https://toggl.com
Rescue time – ezt lehet online mérésre is használni http://www.rescuetime.com
Időgazdálkodási napló: https://nokatopon.hu/default-item/idogazdalkodasi-naplo/


 

SZÓLJ HOZZÁ A TÉMÁHOZ!