Időmenedzsment elfoglalt nőknek. Vendég C. Szabó Helga

“Miután megszülettek az ikrek, nagyon gyorsan rákényszerültem arra, hogy döntéseket hozzak, prioritásokat állítsak fel, hogy nemet mondjak. Innentől elkezdett érdekelni, hogyan lehet összeegyeztetni a sokfelé ágazó munkát a bővülő családdal, a női szerepekkel” – mondja C. Szabó Helga, az Időmenedzsment elfoglalt nőknek című könyv írója. Vele beszélgettünk erről az igen komplex témáról.

„Elsőre ikreket kaptam. A vállalkozási mentorom szerint ez fontos dolog. Most már én is azt gondolom, hogy az, legalábbis abból a szempontból, hogy viszonylag gyorsan rákényszerültem arra, hogy hatékonyan osszam be az időm…. hogy elengedjek dolgokat (amiket friss anyaként tökéletesen akarunk csinálni), hogy prioizáljak (ha az egyik önveszélyes helyzetben van, azt mentsem :)), hogy nemet mondjak… Aztán ez a dolog beszippantott, és elkezdtem ebbe az irányba képezni magam. Mire úton volt a harmadik már többrekesznyi időmenedzsmentről szóló szakirodalmon rágtam át magam, arra keresve a választ, hogy hogyan lehet összeegyeztetni a munkát és a családot.

Sehogy – legalábbis közel sem úgy, ahogy a média ezt sulykolja. Ebből a tonnányi szakirodalomból az első felismerésem az volt, hogy jééé! Ezeket a könyveket 90%-ban férfiak írták. Ezekben a  könyvekben pedig többnyire hihetetlen szuper és látszólag könnyedén hasznosítható trükkök, tippek, módszerek vannak felsorolva arra vonatkozóan, hogyan is lehetünk hatékonyabbak a munkánkban. A nap 9-től 5-ig tartó intervallumában. És mi lesz a több idővel… a 9 előtti órákkal és az 5 utániakkal? Azok elveszhetnek a szürke ködben? Kicsit sem, így úgy gondoltam, hogy ezt megmutathatom és megírhatom; hogy egy nő, egy családanya hogyan próbálhatja jobban beosztani az idejét, a 9 előtti és az 5 utáni órákban is. 

Ezért született a könyv is…”

Tarts velünk az úton és hallgasd meg ezt a Nők az úton podcast adást itt a weboldalon, vagy azon a csatornán, ahol a legkényelmesebb neked: Anchor, Apple Podcast, Spotify, Google podcast, stb.


Könyv: https://timehack.hu/

Az adásban elhangzott eszközök, linkek:
Toogl – ez projektek mérésére alkalmas applikáció https://toggl.com
Rescue time – ezt lehet online mérésre is használni http://www.rescuetime.com
Időgazdálkodási napló: https://nokatopon.hu/default-item/idogazdalkodasi-naplo/


 

SZÓLJ HOZZÁ A TÉMÁHOZ!