Barion Pixel

“Hol vagyok én a saját életemben? Sokszor kívül…” Jarovinszkij Vera

Önelfogadás – Hogyan kerülhetünk közelebb az önbizalmunkhoz és fogadhatjuk el magunkat? Fogadjuk el, amin nem tudunk változtatni, és fejlesszük azt, amin még lehet, és kell is csiszolni. De hogyan tudjuk elfogadni saját magunkat? Hogyan lehet a hibáinkat is reálisan látva egészséges önbizalmunk? Hol a határ az önelfogadás a terelés között? Hogyan tudjuk jól érezni magunkat a saját bőrünkben, és szeretni azt, amilyenek vagyunk?

A kihívás júniusi témája az ÖNBIZALOM, az első hét fókusza az önelfogadás.  Hogyan lehet több  önbizalmunk, és fogadhatjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk?

“Ott a lehetőség, hogy befogadjuk a szépséget, a szenvedélyt, azt a természetes bölcsességet, amely évezredek óta ott él a női lélekben és testben, talán már születésünk pillanatától kezdve.(…)Új lehetőségek is kínálkoznak, hogyan lássuk magunkat nőként. Megerősödik a magunkba vetett hitünk, az a belső hang, amely segít döntéseink meghozatalában, és hogy tisztábban lássuk, érzékeljük magunkat kapcsolódásainkban.“

– írja Jarovinszkij Vera, Női körben: Útkeresés a táncterápia módszerével című könyvében. 

Ebben segít vendégünk, Jarovinszkij Vera tanácsadó szakpszichológus, integrált kifejezés és táncterapeuta.

JAROVINSZKIJ VERA

Többek között ezek a kérdések is elhangzanak a műsorban:

  • Mi a különbség az önbizalom, önértékelés és önbecsülés között? 
  • Hogyan néz ki egy egészséges önbizalom, és hogyan kapcsolódik az énképünkhöz? 
  • Hogyan és mikor alakul ki az önbizalom? Hogyan tudunk felnőttként, szülőként egészséges önbizalmat “adni” a gyermekeinknek? 
  • Mikor kell a saját gyengeségeinket elfogadni, és mikor érdemes inkább változtatni rajtuk? Van olyan, amin nem lehet, mert velünk született tulajdonság? 
  • Hogyan ismerjük fel, hogy elfogadjuk magunkat és a hibáinkat, vagy csak nem nézünk szembe velük? A környezet visszajelzései lehetnek intő jelek? Mennyire érdemes a másoktól kapott kritikát “befogadnunk”? 
  • Az egészséges, biztos alapokon álló önbizalmat le lehet később rombolni, vagy ideig-óráig megingatni, vagy ha az kialakult, akkor ez stabilan megmarad? 
  • Hogyan lehet javítani az önbizalmon, hogyan tudjuk jobban értékelni és szeretni magunkat? 
Tarts velünk az úton kéthetente csütörtökön!

Hallgasd meg ezt a Nők az úton podcast adást itt a weboldalon, a Youtube-on, vagy azon a podcast lejátszón, ahol a legkényelmesebb neked: AnchorApple PodcastSpotifyGoogle podcast, stb.

SZÓLJ HOZZÁ A TÉMÁHOZ!