Barion Pixel

A fogyókúra valójában hízókúra?! A tudatos evés eredményesebb – Vendég Illés Csilla

“Ha nem mozgunk, azt megesszük, de megesszük azt is, ha nincs intimitás az életünkben” – mondja Illés Csilla, aki kihangsúlyozza, hogy fontos lenne megtanulnunk jól enni, vagyis csak akkor enni, amikor valóban éhesek vagyunk és nem valami érzelmi hiányt pótolni az étellel. A fogyókúra csapdáiról, a tudatos étkezés témájáról beszélgetünk Illés Csilla mentálhigiénés szakemberrel.

Ez is elhangzik az adásban:

“Ami tilos, annál inkább arra gondolunk.”

“Az is a lényege az életmódváltásnak, amikor megtanulunk jól enni, hogy nem 20 kilókat fogyunk egy hónap alatt, hanem kettőt, és azt megtartjuk.”

“A fogyókúra nevében benne van, hogy ez egy kúra, vagyis valameddig tart. Pedig életmódot váltani és jól enni hosszú távra szeretnénk, nem egy behatárolható időpontig.

“Néha csak szomjasak vagyunk, amikor éhséget érzünk, a szervezetünknek szüksége van vízre és a kakaós csigából is kinyeri… csak nem arra lenne szükségünk.”

“Akkor is eszünk, ha fáradtak vagyunk és energiára van szükségünk, vagy szomjasak vagyunk és inkább víz kellene, vagy ha érzelmi szükségleteink vannak.”

“A mozgás helyett is eszünk… Ha nem mozgunk, azt megesszük.”

“Sokan elvesztettük azt az érzékelésünket, hogy tudjuk, mikor laktunk jól.”

“Nagyon gyorsan eszünk. Nem adjuk meg a módját, hogy jelen legyünk az evésünknél, inkább dolgozunk, olvasunk, nyomkodjuk a telefont.”

Az adásban említett két könyv:

Csillával felvett korábbi adás: A gyász és a veszteségfeldolgozás folyamata

Hallgasd meg ezt a Nők az úton podcast adást itt a weboldalon, vagy azon a csatornán, ahol a legkényelmesebb neked: Anchor, Apple Podcast, Spotify, Google podcast, stb.

SZÓLJ HOZZÁ A TÉMÁHOZ!