Barion Pixel

Fitt életmód, testtudat | Vendég Kövér Georgina, edző, táplálkozási tanácsadó

Miért a mérleg dönti el, hogyan érezzük magunkat a bőrünkben? Mit jelentenek a kilók és helyettük inkább mire figyeljünk? Hogyan eddzünk, hogy fittek, energikusak legyünk, és hogyan hat az életünkre a sportolás? Ismét Kövér Georgina, többszörös magyar bajnok volt a vendégünk, aki edzőként több mint 10 éve foglalkozik fitnesszel, testépítéssel és táplálkozási tanácsadással.

edzés | fogyás | diéta | mérleg-effektus

Ha még nem hallgattad meg a Ginával készült étkezéses adásunkat, érdemes abban is elmélyedned, mert egy csomó tévhitről rántjuk le a leplet a diétákkal és az étkezésekkel kapcsolatban. 🙂

“x kiló akarok lenni!” Miért rossz ez a felfogás?

Az, hogy hány kilót mutat a mérleg, nem sok mindent árul el számunkra, főleg, ha diétázunk, mert a mérleg sokszor elveheti a kedvünket az életmódváltástól. Az a szám, hogy mondjuk 60 kg, mindenkinek mást mond, ne akarjunk hozzá ragaszkodni. Egy 60 kilós magas nő, lehet vézna, sok zsigeri zsírral és minimális izommal. Egy 60 kilogrammos nő lehet csinos, sokat sportoló, izmos, minimális testzsírral. Egy 60 kilogrammos nő lehet alacsony, és nagyon elhízott is. A mérlegnél sokkal pontosabb az, hogy te hogyan érzed magad a ruháidban, a testedben, mit látsz a tükörben és mások mit jeleznek vissza. A mérleg csak egy számot mutat, a testedet figyeld az eredmények csekkolásához, ne a súlyt.

Be kell állni a tükör elé teljesen meztelenül és meg kell nézni, hogy mit látsz! – javasolja Gina a mérleg helyett.

Te hogy állsz a mérlegeléssel illetve a fitt életmóddal? Mi erről a témáról beszélgettünk a mai adásban.

Mindenképpen hallgasd meg a legújabb Nők az úton podcast adást azon a csatornán, ahol a legkényelmesebb neked: Anchor, Apple Podcast, Spotify, Google podcast, Youtube stb.

Kövér Georgina elérhetőségei: Youtube csatornája | FB oldala | Instagram oldala

SZÓLJ HOZZÁ A TÉMÁHOZ!