Barion Pixel

“Érezz rá, hogy mi a jó neked és a szervezetednek” Tomán Szabina

Ép testben, ép lélek – mindannyian ismerjük a mondást, de vajon tudjuk-e, hogy valójában milyen hatással van ránk az étrendünk? Hogyan befolyásolja a mentális állapotunkat az, amit fogyasztunk, és mit tehetünk meg reggel, délben és este azért, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben? Min kell változtatnunk a vágyott formákért, és hogyan tudjuk meg is tartani azt?

A kihívás szeptemberi témája a TEST ÉS A LÉLEK EGYENSÚLYA, ennek a hétnek a fókusza pedig az egészséges étkezésen és annak pozitív mentális hatásain van.

Ebben a kérdéskörben lesz segítségünkre útitársként A HÉT SZAKÉRTŐ VENDÉGE, Tomán Szabina cégvezető, a Toman Diet alapítója, az egészséges és fenntartható fogyás népszerűsítője. 

Az alábbi kérdések is elhangzanak az adásban:

  • Ép testben, ép lélek – hangzott el a felvezetőben, és abban biztosak vagyunk, hogy te is egyetértesz ezzel a mondással. De mit jelent az ép test, vagy az ép lélek? Milyen hatással vannak egymásra?
  • Mire van hatással az étkezésünk, amire első körben nem is gondolnánk? Mi az, amire mindenképpen fontos odafigyelni, amit kiemelt tanácsként adnál mindenkinek?
  • Hogyan lehet változatos és egészséges étrendünk, amely az alakunkat is formálja?  
  • Miért olyan nehéz diétázni, odafigyelni arra, hogy ne együnk össze minden egészségtelen dolgot? Milyen lélektani hatás áll a nassolás mögött? Mik a leggyakoribb akadályok, amivel te találkozol az egészséges étrend betartása kapcsán? 
  • Elfogadás – honnan tudjuk, mi az elérhető cél számunkra az alakformálást tekintve, hogyan ismerhetjük a fel a saját korlátainkat? 
  • Van olyan, amin nem tudunk változtatni, és csak az elfogadás marad? Pl alkat. 
  • Mi szükséges ahhoz az önkontrollon és az elhatározáson kívül, hogy valaki végigtudja vinni a diétát, és rutinossá váljon számára az egészséges étkezés?
Tarts velünk az úton kéthetente csütörtökön!

Hallgasd meg ezt a Nők az úton podcast adást itt a weboldalon, a Youtube-on, vagy azon a podcast lejátszón, ahol a legkényelmesebb neked: AnchorApple PodcastSpotifyGoogle podcast, stb.

SZÓLJ HOZZÁ A TÉMÁHOZ!