Barion Pixel

“A körülményekre adott reakciónk mindig döntés kérdése” Bovier György

A kihívás szeptemberi témája a TEST ÉS A LÉLEK EGYENSÚLYA, ennek a hétnek a fókusza pedig a motivációnk megtalálásán és megőrzésén van.

A belső egyensúlyunk megőrzése elengedhetetlen ahhoz, hogy boldog és teljes életet éljünk. De hogyan lehet elérni ezt az állapotot, és mi segíthet, ha kibillenünk belőle? Miért vagyunk néha saját magunk ellenségei, és mivel szoktuk általában nehezíteni saját egyensúlyunk fenntartását? Hogyan járul hozzá a sport, a mozgás a lelkünk megerősítéséhez, hogyan tudjuk jól érezni magunkat kívül – és belül? 

Ezekről kérdezzük a hét szakértőjét, Bovier Györgyöt, kerekesszékes teniszezőt, motivációs előadót, integrációs trénert, aki kiváló példája a kitartásnak, a küzdésnek és a bátorságnak. 

Az alábbi kérdések is elhangzanak az adásban:

  • Alig 19 évesen egyik napról a másikra megváltozott az életed, amikor egy baleset következtében kerekesszékbe kényszerültél. Neked, akinek a sport volt addig az élete, mi segített elfogadni ezt az állapotot? Mennyi idő kellett ahhoz, hogy azt tudd mondani, ebből fogom kihozni a maximumot? 
  • Mi segített a helyzeted elfogadásában? 
  • Belső egyensúly – mit jelent számodra, és hogyan tudod elérni? Mit lehet tenni, ha kibillenünk belőle? 
  • Hogyan függ össze a test és a lélek egyensúlya – hogyan hatnak egymásra? 
  • Mi nehezíti a mai világban a belső egyensúly megtartását? Hogyan lehet a rohanó hétköznapokban is kialakítani és megtartani?
  • Mi az, amit a baleset óta teljesen máshogy látsz, mi az, ami átértékelődött? 
  • Honnan szerzed nap, mint nap a motivációdat? Hogyan tudod megtartani a lendületet? 
Tarts velünk az úton kéthetente csütörtökön!

Hallgasd meg ezt a Nők az úton podcast adást itt a weboldalon, a Youtube-on, vagy azon a podcast lejátszón, ahol a legkényelmesebb neked: AnchorApple PodcastSpotifyGoogle podcast, stb.

SZÓLJ HOZZÁ A TÉMÁHOZ!