Barion Pixel

“A testbeszédnek van a legnagyobb szerepe a kommunikációnkban” Bíró Nóra

Üzenünk a testünkkel, de vajon mennyire vagyunk tudatában annak, mit közvetítünk? Hogyan lehetünk tudatosabbak, mikor használjuk a gesztusainkat, a mimikánkat, és mi segít abban, hogy értsük mások jelzéseit? Milyen testtartással, hanghordozással érhetjük el a pozitív első benyomást, hogyan érhetjük el azt, amit szeretnénk – szavak nélkül is? 

A kihívás júliusi témája a KOMMUNIKÁCIÓ, ennek a hétnek a fókusza pedig az testbeszéden, a nonverbális kommunikáción van. Ebben a témában lesz segítségünkre útitársként A HÉT SZAKÉRTŐ VENDÉGE, Bíró Nóra értékesítési tréner, a MOST Hungary trénere, a testbeszéd és nonverbális kommunikáció szakértője. 

Nóra weboldala: http://mosthungary.hu/

Elindult az Úton önmagadhoz kihívásprogram! Különleges havi témák, izgalmas heti feladatok, szakértői segítség, érdekes beszélgetések, játékos felépítés, mindez pedig egy támogató zárt csoportban. Tarts velünk, csatlakozz te is ehhez az önfejlesztő, inspiráló közösséghez!

Az alábbi kérdések is elhangzanak az adásban:

  • Nonverbális kommunikáció – pontosan mi tartozik bele ebbe a kifejezésbe? A testtartás és a mimika eléggé adja magát – van olyan, amire nem gondolunk első körben, pedig fontos lenne? 
  • Mennyire lehet általánosítani, ha a testbeszédről van szó? Például fülvakarás unalmat jelent, keresztbe font karok zártságot – valóban vannak olyan dolgok, amiben egyformán működünk akaratlanul is? 
  • Pozitív első benyomás – mindenki ezt szeretné elérni egy találkozón: Mi segíthet ebben nekünk? Mi az, ami biztosan nyitottságot, befogadást, vagy akár szakértelmet, magabiztosságot sugároz? 
  • Elsajátítjuk a magabiztos megjelenést – mennyire fog egy idő után ez érzésben is megjelenni? Ha gyakoroljuk a testbeszéden keresztül, egy idő után magunk is valóban magabiztosakká tudunk válni? 
  • Mire érdemes figyelnünk, ha mások testbeszédét vizsgáljuk? Mi lehet intő jel, és mi az, ami láttán “megnyugodhatunk”?
  • stb.

Hallottad a Nórival készült többi adásunkat?

Tarts velünk az úton kéthetente csütörtökön!

Hallgasd meg ezt a Nők az úton podcast adást itt a weboldalon, a Youtube-on, vagy azon a podcast lejátszón, ahol a legkényelmesebb neked: AnchorApple PodcastSpotifyGoogle podcast, stb.

SZÓLJ HOZZÁ A TÉMÁHOZ!